Стручкова квасоля володіє особливим і неповторним смаком, а в поєднанні з баклажаном і доповнена невеликою кількістю моркви і солодкого перцю, буде у вас і самостійною стравою, і ситним гарніром до м’яса або риби. Такий салат їдять холодним і підігрітим, і у вигляді паштету, подрібнивши його блендером. Гостроту салату можна змінити по своєму смаку.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Квасоля стручкова – 0.5 кг
  • Моркву – 0.25 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0.3 кг
  • Помідори свіжі – 0.7 кг
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 60 мл
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату із стручкової квасолі і баклажанів на зиму? Спочатку потрібно підготувати в потрібній кількості всі інгредієнти для приготування цього салату на зиму.

Баклажани добре промити, видалити серветкою всю вологу і потім нарізати їх великими шматочками будь-якої форми. Моркву очистити від шкірки, помити і подрібнити на крупній тертці. Зубки часнику очистити і подрібнити на часничниці. Гострий перець очистити від насіння і дрібно порізати.

Стручкову квасолю також промити, обсушити серветкою, видалити з обох сторін кінчики і нарізати стручки шматочками довжиною до 4 див. Якщо у вас квасоля заморожена – її просто розморозити.

Помідори очистити від шкірки, обшпаривши їх окропом, і потім пюрировать з допомогою блендера.

В каструлі для гасіння або казані добре розжарити рослинну олію. Потім масло перекласти овочеву нарізку, додати до неї вказане в рецепті кількість солі, цукру і горошини чорного перцю. Овочі залити томатним пюре, потім добре перемішати і тушкувати на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 40 хвилин від початку кипіння. Салат при гасінні періодично перемішувати ложкою, щоб він не пригорів і овочі потушились рівномірно.

До кінця гасіння (за 3-5 хвилин до закінчення) налити в салат 60 мл яблучного оцту і перемішати.

Поки салат гаситься, будь-яким зручним для вас способом простерилізувати чисто вимиті банки і прокип’ятити кришки. Гарячий салат із стручкової квасолі з баклажанами розфасувати по банках і щільно закупорити кришками.

Потім банки поставити на кришки і на добу накрити будь «шубою» і лише після закінчення цього часу перенести на зберігання в холодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Салат " овочеве асорті на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму Салати без кабачків на зиму