З великим задоволенням хочу порадити приготувати смачний і дуже ситний «Осінній» салат з капустою і болгарським перцем на зиму. Ароматна заготівля може стати відмінною альтернативою квашеній капусті. Соковитий вітамінний салат відмінно підійде до будь-яких гарячих страв і прикрасить ваш обідній стіл.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 300 гр.
  • Суміш перців – за смаком
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Сіль велика – 2,5 ст. ложки
  • Цукор-пісок – 65 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат Осінній з капустою і болгарським перцем на зиму. Підготуйте банки, ретельно вимийте їх. Чисті банки стерилізуйте на водяній бані або в духовці. Можна також простерилізувати банки в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі. Білокачанну капусту нашаткуйте з допомогою спеціальної шатківниці або наріжте гострим ножем. Подрібнену капусту викладіть в глибоку ємність.

Болгарський перець ретельно вимийте, а потім обсушити, розрізати навпіл і акуратно вийміть серцевину з насінням, наріжте тонкими смужками або півкільцями. Моркву ретельно промийте в холодній проточній воді, а потім очистіть за допомогою ножа або овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці або скористайтеся терткою для моркви по-корейськи.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями. Помідори вимийте, обсушити, наріжте невеликими шматочками, видаливши плодоніжку. Овочі викладіть в миску з капустою. Додайте сіль, цукровий пісок і суміш перців. Влийте рослинне масло і столовий оцет, ретельно перемішайте. Готовий овочевий салат розкладіть по стерильним банкам.

Банки помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником, накрийте кришками, налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки з салатом 15-20 хвилин. Акуратно вийміть гарячі банки з каструлі і закрутіть стерильними кришками.

Гарячі банки переверніть догори дном, і укутайте теплою ковдрою. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на 12 годин, після чого переверніть банки і перемістіть їх на зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з капусти з овочами на зиму Салат з моркви на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати без стерилізації на зиму