Загубитися в безлічі варіацій салату цезар простіше простого. У гонитві за цим рецептом господаркам доводиться застосовувати дуже багато зусиль. Заощадимо ваші сили і запропонуємо такий рецепт салату цезар, який ви шукали, як ніби прямо з ресторанного меню.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Салат Романо – 150 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Білий хліб (для тостів) – 200 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Вустерський соус – 1 ст. л.
- Цибуля сушена – 1 ч. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Анчоуси – 2 шт.
- Лимонний сік – 2 – 3 краплі
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати справжній рецепт салату Цезар. Салат ромен промити, просушити, крупно нарвати в глибоку миску.
У хліба для тостів відрізати шкірку, м’якоть нарізати невеликими кубиками.
Деко застелити пергаментом, викласти на нього кубики хліба, посипати сіллю, сухим цибулею і часником, побризкати оливковою олією. Випікати в духовці, розігрітій до 150 градусів, близько 10 хвилин.
Для заправки в окремій ємності змішати 2 жовтки з цукром і сіллю, додати оливкову олію. Сир пармезан натерти на середній тертці, також відправити його в заправку. Туди ж додаємо пропущений через прес часник, лимонний сік, вустерський соус і анчоуси. Все ретельно збити блендером до однорідності.
Заправку вилити в листя салату ромен, перемішати. Грінки дістати з духовки.
В глибокі порційні тарілки викласти спочатку салат ромен з заправкою, зверху посипати грінками. За бажанням прикрасити салат скибочками пармезану. Справжній салат цезар готовий! Ресторанна кухня у вас вдома!
Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» без майонезу Салат Цезар