Салат-асорті з перців, баклажанів, цибулі, помідорів і моркви на зиму сподобається всім без винятку, адже кожен в ньому знайде щось для себе. Овочі нарізаються кубиками і гасяться у загальному соку, приправляються спеціями і зеленню.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Баклажан – 600 гр.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Часник 8 зуб.
- Морква – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло олію – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Лавровий лист – за смаком
- Зелень – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з баклажанів, перцю, помідорів і цибулі на зиму. Всі овочі перебрати, помити і порізати на шматочки або кубиками.
Влити в казан рослинне масло, покласти цукровий пісок, сіль, влити оцет, поставити на вогонь. Покласти в масло моркву, тушкувати 30 хв. на середньому вогні.
Далі покласти цибулю, солодкий перець і часник. Перемішати і тушкувати при закритій кришці 15 хв.
Баклажани всипати, перемішати і тушкувати ще 15 хв
Покласти в казан томати і всі приправи. Перемішати. Знизити вогонь, варити ще 15 хв
Далі зробити самий слабкий вогонь тушкувати ще 15 хв. не перемішуючи. Додати нарубану зелень. В цей час стерилізувати банки.
Розкласти киплячий салат по банках, закатати і поставити кришками вниз остигати під теплий плед.
Приємного апетиту!
Баклажани з часником на зиму Гострі салати на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати з цибулею на зиму