Салат-асорті з перців, баклажанів, цибулі, помідорів і моркви на зиму сподобається всім без винятку, адже кожен в ньому знайде щось для себе. Овочі нарізаються кубиками і гасяться у загальному соку, приправляються спеціями і зеленню.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 600 гр.
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Часник 8 зуб.
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло олію – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Лавровий лист – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з баклажанів, перцю, помідорів і цибулі на зиму. Всі овочі перебрати, помити і порізати на шматочки або кубиками.

Влити в казан рослинне масло, покласти цукровий пісок, сіль, влити оцет, поставити на вогонь. Покласти в масло моркву, тушкувати 30 хв. на середньому вогні.

Далі покласти цибулю, солодкий перець і часник. Перемішати і тушкувати при закритій кришці 15 хв.

Баклажани всипати, перемішати і тушкувати ще 15 хв

Покласти в казан томати і всі приправи. Перемішати. Знизити вогонь, варити ще 15 хв

Далі зробити самий слабкий вогонь тушкувати ще 15 хв. не перемішуючи. Додати нарубану зелень. В цей час стерилізувати банки.

Розкласти киплячий салат по банках, закатати і поставити кришками вниз остигати під теплий плед.

Приємного апетиту!

Баклажани з часником на зиму Гострі салати на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати з цибулею на зиму