Нещодавно для себе відкрила корисну знахідку, і хочу поділитися цим чудовим рецептом з вами. Салат з буряка, помідорів і болгарського перцю на зиму можна використовувати в якості заправки для ароматної насиченого борщу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Буряк – 3 кг
  • Часник – 300 гр.
  • Морква – 1000 гр.
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1000 гр.
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 10 ст. л.

Процес приготування:

Болгарський перець ретельно вимийте, обсушіть, а потім розріжте навпіл, видаліть серцевину з насінням і знову промийте його.

Ретельно промийте моркву і буряк під водою, після чого очистіть овочі з допомогою овочечистки або гострого ножа. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній воді.

Очищену моркву і буряк пропустіть через кухонний комбайн або натріть на крупній тертці. Я використовую електричну м’ясорубку з насадкою великої терки.

Болгарський перець і ріпчасту цибулю можна нарізати тонкою соломкою або півкільцями. Але так, як я використовую електричну м’ясорубку, то пропускаю овочі на ній.

Всі підготовлені овочі складіть у глибоку металеву ємність з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску, солі, олії та столового оцту. Добре перемішайте і поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Готуйте, періодично помішуючи, 30-40 хвилин.

Тим часом ретельно помідори промийте, видаліть плодоніжку і пропустіть через електричну м’ясорубку.

Потім додайте в овочеву масу подрібнені помідори.

Знову доведіть овочі до кипіння. Часник пропустіть через прес і додайте до овочів. Готуйте салат ще 10-15 хвилин.

Банки ретельно промийте в теплій воді, а потім стерилізуйте на водяній бані в духовці або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.

Овочевий салат розкладіть по стерильним банкам, а потім загорніть з допомогою закаточной машинки або добре закрутіть з закручуються кришками.

Гарячі банки з яскравим салатом переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою, після чого залиште приблизно 12 годин до повного охолодження. Після того, як банки повністю охолонуть, перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Овочеві салати на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з помідорів на зиму