Нещодавно для себе відкрила корисну знахідку, і хочу поділитися цим чудовим рецептом з вами. Салат з буряка, помідорів і болгарського перцю на зиму можна використовувати в якості заправки для ароматної насиченого борщу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Буряк – 3 кг
- Часник – 300 гр.
- Морква – 1000 гр.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 1000 гр.
- Масло рослинне – 500 мл
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 10 ст. л.
Процес приготування:
Болгарський перець ретельно вимийте, обсушіть, а потім розріжте навпіл, видаліть серцевину з насінням і знову промийте його.
Ретельно промийте моркву і буряк під водою, після чого очистіть овочі з допомогою овочечистки або гострого ножа. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній воді.
Очищену моркву і буряк пропустіть через кухонний комбайн або натріть на крупній тертці. Я використовую електричну м’ясорубку з насадкою великої терки.
Болгарський перець і ріпчасту цибулю можна нарізати тонкою соломкою або півкільцями. Але так, як я використовую електричну м’ясорубку, то пропускаю овочі на ній.
Всі підготовлені овочі складіть у глибоку металеву ємність з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску, солі, олії та столового оцту. Добре перемішайте і поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Готуйте, періодично помішуючи, 30-40 хвилин.
Тим часом ретельно помідори промийте, видаліть плодоніжку і пропустіть через електричну м’ясорубку.
Потім додайте в овочеву масу подрібнені помідори.
Знову доведіть овочі до кипіння. Часник пропустіть через прес і додайте до овочів. Готуйте салат ще 10-15 хвилин.
Банки ретельно промийте в теплій воді, а потім стерилізуйте на водяній бані в духовці або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.
Овочевий салат розкладіть по стерильним банкам, а потім загорніть з допомогою закаточной машинки або добре закрутіть з закручуються кришками.
Гарячі банки з яскравим салатом переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою, після чого залиште приблизно 12 годин до повного охолодження. Після того, як банки повністю охолонуть, перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Овочеві салати на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з помідорів на зиму