Універсальна закачування з буряка з квасолею допоможе заощадити час на приготуванні борщу взимку, якщо домочадці несподівано повернулися додому, а в холодильнику порожньо. Для цього треба з літа приготувати салат з відвареної квасолі і буряків, правильно закатати і охолодити, щоб банки збереглися на всю зиму.
Інгредієнти: на 13 порц.
- Квасоля біла – 600 гр.
- Буряк – 2 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Морква – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 кг
- Масло рослинне – 500 мл
- Вода – 500 мл
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 100 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з буряка та квасолі на зиму, квасоля за одну добу замочити в холодній воді, воду декілька разів зливати і наливати нову. Зварити квасолю на наступний день до готовності.
Буряки ретельно вимити зі щіточкою і зварити в шкірці до готовності.
Залити буряк холодною водою, остудити. Далі зняти шкірку, потерти на крупній тертці.
Сиру моркву почистити, помити і також натерти на крупній тертці.
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
Помідори помити, вирізати білу частину і крупно порізати разом зі шкіркою.
Обсмажити у сковороді на рослинній олії цибулю з морквою, далі їх перекласти в окрему ємність і тушкувати в цьому маслі томати.
Всі овочі і квасолю покласти в широкий казан, влити півлітра олії, кип’ячену воду, оцет. Додати сіль та цукровий пісок. Все перемішати, встановити на середній вогонь і довести до кипіння. Після закипання вогонь трохи зменшити, тушкувати салат півгодини, перемішуючи час від часу.
Розкласти по простерилизованным скляним банкам, закатати. Перевернути банки і послухати, чи не виходить з них повітря. Вкрити теплою ковдрою і дати так дійти до кімнатної температури. Унести на зберігання в підвал або комору.
Приємного апетиту!
Салат " овочеве асорті на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів, моркви та цибулі Салат з червоних помідорів на зиму Салати без перцю на зиму