Дуже смачне і ситне блюдо. Буряк багата корисними вітамінами, а в квасолі багато необхідного нам білка. Дуже добре для здоров’я замінити жирний вечеря таким бобово-овочевою стравою. А вегетаріанці будуть без розуму від такого салату!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Буряк – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Квасоля консервована – 400 гр.
- Кукурудза консервована – 400 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Кінза або Петрушка – 1 пучок
- Масло оливкове – за смаком
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Кайенский перець – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з буряка та квасолі. Буряк запікаємо в духовці. Для цього розігріваємо духову піч при 220 градусів. Беремо форму застеляємо фольгою, кладемо буряк і загортаємо у фольгу. Ставимо на 45 хв., перевіряємо готовність зубочисткою. Даємо буряках охолонути і натираємо її на крупну тертку.
Цибулину очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
Змішуємо буряк, цибулю, кукурудзу і квасолю в салатниці. Видавлюємо Через прес зубчик часнику.
Зелень промиваємо і дрібно шаткуємо, додаємо її в салат.
Заправляємо все оливковою олією, додаємо лимонний сік і спеції. Перемішуємо.
Приємного апетиту!
Новости