Дуже смачне і ситне блюдо. Буряк багата корисними вітамінами, а в квасолі багато необхідного нам білка. Дуже добре для здоров’я замінити жирний вечеря таким бобово-овочевою стравою. А вегетаріанці будуть без розуму від такого салату!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Квасоля консервована – 400 гр.
  • Кукурудза консервована – 400 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кінза або Петрушка – 1 пучок
  • Масло оливкове – за смаком
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Кайенский перець – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з буряка та квасолі. Буряк запікаємо в духовці. Для цього розігріваємо духову піч при 220 градусів. Беремо форму застеляємо фольгою, кладемо буряк і загортаємо у фольгу. Ставимо на 45 хв., перевіряємо готовність зубочисткою. Даємо буряках охолонути і натираємо її на крупну тертку.

Цибулину очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.


Змішуємо буряк, цибулю, кукурудзу і квасолю в салатниці. Видавлюємо Через прес зубчик часнику.

Зелень промиваємо і дрібно шаткуємо, додаємо її в салат.

Заправляємо все оливковою олією, додаємо лимонний сік і спеції. Перемішуємо.

Приємного апетиту!

Новости