Апетитний салат з кабачків і капусти на зиму послужить оригінальної закускою для вашого столу. Заготовку можна використовувати як самостійне легке блюдо, так і в якості доповнення до м’яса або риби.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Капуста білокачанна – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сметана – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Оцет яблучний 5% – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з кабачків і капусти на зиму? З білокачанної капусти видаляємо верхні листки. Інший овоч нарізаємо тонкою соломкою. Відразу ж капусту заливаємо двома столовими ложками оцту і ретельно перемішуємо.
Миємо та очищаємо від шкірки кабачки.
Також нарізаємо тонкою соломкою. Цибулю нарізаємо півкільцями. З’єднуємо кабачки і цибулю з капустою і викладаємо на сковороду і солимо за смаком. Тушкуємо на олії до напівготовності.
Потім додаємо сметану і продовжуємо готувати на повільному вогні ще 10 хвилин.
Додаємо в салат залишилися дві ложки оцту, знову перемішуємо і розподіляємо по чистим стерильним банкам. Закриваємо банки прокип’яченими кришками, даємо заготівлі охолонути і відправляємо на зберігання. Апетитний салат з кабачків і капусти на зиму готовий!
Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салати без моркви на зиму Салати без помідорів на зиму Салати з цибулею на зиму Салати у власному соку на зиму