Апетитний салат з кабачків і капусти на зиму послужить оригінальної закускою для вашого столу. Заготовку можна використовувати як самостійне легке блюдо, так і в якості доповнення до м’яса або риби.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Капуста білокачанна – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Оцет яблучний 5% – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з кабачків і капусти на зиму? З білокачанної капусти видаляємо верхні листки. Інший овоч нарізаємо тонкою соломкою. Відразу ж капусту заливаємо двома столовими ложками оцту і ретельно перемішуємо.

Миємо та очищаємо від шкірки кабачки.

Також нарізаємо тонкою соломкою. Цибулю нарізаємо півкільцями. З’єднуємо кабачки і цибулю з капустою і викладаємо на сковороду і солимо за смаком. Тушкуємо на олії до напівготовності.

Потім додаємо сметану і продовжуємо готувати на повільному вогні ще 10 хвилин.

Додаємо в салат залишилися дві ложки оцту, знову перемішуємо і розподіляємо по чистим стерильним банкам. Закриваємо банки прокип’яченими кришками, даємо заготівлі охолонути і відправляємо на зберігання. Апетитний салат з кабачків і капусти на зиму готовий!

Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салати без моркви на зиму Салати без помідорів на зиму Салати з цибулею на зиму Салати у власному соку на зиму