Болгарський перець чудово поєднується з кабачками. Якщо обидва цих овоча полити томатним соусом, то заготівля на зиму перевершить всі очікування. Яскравий апетитний салат з кабачків і болгарського перцю буде радувати не тільки ваш шлунок, але і очей.
Інгредієнти: на 4 л.
- Кабачки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 5 – 6 шт.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Томатна паста – 0,5 л.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з кабачків і перцю на зиму. Для початку ретельно промийте в проточній воді овочі, які будуть вам потрібні для приготування заготовки.
Кабачки очистіть від шкірки і наріжте на невеликі шматочки або півкільця.
Промиті помідори обшпарте окропом, після чого зніміть з них шкірку.
Підготовлені помідори наріжте на невеликі шматочки-кубики.
В каструлі розведіть томатну пасту з водою, додайте олію, сіль і цукор, а також не забудьте про спеції, які вам до смаку. Доведіть соус до кипіння і проваріть протягом декількох хвилин.
У киплячий томатний соус покладіть кабачки і проваріть близько десяти хвилин на помірному середньому вогні.
Далі додайте перець з порубаним луком, проваріть суміш ще близько десяти хвилин.
В останню чергу додайте в ємність з майбутньою заготівлею томати, після чого засічіть двадцять хвилин і підготуйте за цей час банки для заготівлі. За десять хвилин до кінця приготування додайте в ємність з салатом оцет.
Готовий салат з кабачків і болгарського перцю загорніть в банки і остудіть в «шубі». Після цього зберігайте заготовку так само, як і інші ваші заготовки. При подачі цей салат виглядає дуже яскраво і ефектно, як в холодному, так і в гарячому вигляді.
Кабачки на зиму Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салати без стерилізації на зиму