найвдалішою заготівлею з кабачків багато господинь визнають салат з назвою «Тещин язик». Для нього і кабачки нарізати у формі мови. Готується салат з томатною пастою і спеціями. Кількість гострого перцю виберіть на свій смак і з ним працюйте в рукавичках.
Інгредієнти: на 4 л.
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 600 гр.
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 3 головки
- Томатна паста – 500 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 250 мл
- Вода – 250 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з кабачків Тещин язик з томатною пастою. Кабачки, помийте і зніміть з них шкірку. Потім наріжте кабачки слайсами довгастої форми. Нарізані кабачки перекладіть в посуд для гасіння салату.
Солодкий перець очистіть від плодоніжок і насіння, промийте його і наріжте тонкою соломкою. Перець також перекладіть до кабачків.
Очистіть часник, подрібніть в блендері і перекладіть до кабачків.
гострого перцю видаліть насіння. Потім перець дрібно наріжте і перекладіть в посуд до овочів.
Додайте до салату вказане в рецепті кількість води, рослинного масла, цукру, солі, томатної пасти і за бажанням додайте ваші улюблені приправи..
Посуд з салатом поставте на вогонь, доведіть салат до кипіння, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні протягом 25-30 хвилин від початку кипіння.
До кінця гасіння налийте в салат оцет, поваріть ще 5 хвилин і вимкніть вогонь.
Перекладіть приготований салат у заздалегідь простерилізовану баночки і закатайте кипячеными кришками.
Баночки з салатом переверніть, накрийте теплим пледом і після охолодження перенесіть в місце зберігання.
Вдалих заготовок!
Гострі кабачки на зиму Гострі салати на зиму Кабачки на зиму Пікантні салати на зиму Салат з кабачків з часником на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати у власному соку на зиму