найвдалішою заготівлею з кабачків багато господинь визнають салат з назвою «Тещин язик». Для нього і кабачки нарізати у формі мови. Готується салат з томатною пастою і спеціями. Кількість гострого перцю виберіть на свій смак і з ним працюйте в рукавичках.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 600 гр.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 3 головки
  • Томатна паста – 500 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Вода – 250 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з кабачків Тещин язик з томатною пастою. Кабачки, помийте і зніміть з них шкірку. Потім наріжте кабачки слайсами довгастої форми. Нарізані кабачки перекладіть в посуд для гасіння салату.

Солодкий перець очистіть від плодоніжок і насіння, промийте його і наріжте тонкою соломкою. Перець також перекладіть до кабачків.

Очистіть часник, подрібніть в блендері і перекладіть до кабачків.

гострого перцю видаліть насіння. Потім перець дрібно наріжте і перекладіть в посуд до овочів.

Додайте до салату вказане в рецепті кількість води, рослинного масла, цукру, солі, томатної пасти і за бажанням додайте ваші улюблені приправи..

Посуд з салатом поставте на вогонь, доведіть салат до кипіння, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні протягом 25-30 хвилин від початку кипіння.

До кінця гасіння налийте в салат оцет, поваріть ще 5 хвилин і вимкніть вогонь.

Перекладіть приготований салат у заздалегідь простерилізовану баночки і закатайте кипячеными кришками.

Баночки з салатом переверніть, накрийте теплим пледом і після охолодження перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Гострі кабачки на зиму Гострі салати на зиму Кабачки на зиму Пікантні салати на зиму Салат з кабачків з часником на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати у власному соку на зиму