Салат з кабачків схожим за консистенцією на капусту. В мультиварці будемо стерилізувати банки з салатом, це зробить приготування комфортним і швидким.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Кабачки – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Морква – 250 гр.
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Оцет яблучний 6% – 0,5 склянки
Процес приготування:
Готувати салат з кабачків в мультиварці легко! Кабачок вимийте і якщо шкірка тверда – зріжте її. Моркву очистіть, промийте і разом з кабачком натріть на корейській тертці.
Очищений цибулю сполосніть і дрібно наріжте.
Звільніть від лушпиння часник, промийте і продавіть через прес. Об’єднайте морква, кабачок, цибулю, часник і засипте все цукром і сіллю Влийте олію з оцтом.
Перемішайте всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса. Залиште в стороні на 2,5 години.
Тим часом підготуйте банки: перевірте на відсутність сколів, вимийте з содою і стерилізуйте, 15 хвилин, налив воду до мінімальної позначки і встановивши насадку для пароварки.
Розкладіть настоявшийся салат по банкам і накрийте кришками.
Дно мультиварки застеліть силіконовим килимком або вафельним рушником. Наверх поставте банки і налийте воду до плічок тари.
На програмі «Мультиповар» при 95-110 градусах (якщо потужність вашого агрегату хороша – досить 95), прокип’ятіть банки 10 хвилин.
Дістаньте банки, міцно закрутіть кришки, переверніть і накрийте на добу ковдрою.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Гострі салати на зиму Кабачки в мультиварці Пікантні салати на зиму Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з кабачків з часником на зиму Салат з кабачків пальчики оближеш Салат з моркви на зиму