Хочете зробити заготовки на зиму, які займають лічені хвилини? Ділимося з вами рецептом дуже смачного і легкого салату з кабачків, цибулі та моркви. Салат виходить дуже соковитим, пікантним і смачним, на вигляд виглядає, як тільки що нарізаний свіжий салат. Загадка салату полягає в способі нарізки овочів, мало хто здогадається, що це кабачок!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Морква – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл
  • Масло олію – 100 мл

Процес приготування:

Для приготування салату з кабачків «Загадка» краще всього використовувати молоді кабачки, шкірка у яких ще зовсім м’яка. Кабачки промиваємо під проточною водою, викладаємо їх на кухонний рушник і даємо трохи обсохнути. Потім видаляємо плодоніжки і натираємо кабачки на тертці для моркви по-корейськи.

Моркву чистимо, промиваємо і теж натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо на 10 хвилин у холодній воді. Потім шаткуємо його тонкими півкільцями.

Змішуємо овочі в одній глибокій ємності, додаємо сіль і цукор, рослинне масло і оцет, добре перемішуємо і залишаємо овочі при кімнатній температурі на 30-50 хвилин, щоб вони пустили сік.

Салат викладаємо в добре промиті питною содою банки, прикривають кришками і ставимо в глибоку каструлю. Наливаємо воду в каструлю так, щоб вона покривала банки по плічка. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь і стерилізуємо салат протягом 15-20 хвилин. Потім акуратно за допомогою прихвата виймаємо банки з води і щільно закручуємо кришками. Перевертаємо банки з салатом догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Готовий салат прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Кабачки на зиму Салат з кабачків і моркви на зиму Салат з кабачків, цибулі та моркви на зиму Салат з цибулі і моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати без помідорів на зиму Салати без часнику на зиму Салати з кабачків на зиму