Якщо ви у пошуках легкого салату з морепродуктів, цей варіант може відмінно підійти. Суміш кальмарів і креветок поміщається на подушку з хрустких соковитого листя салату Айсберг. Для насиченості смаку використовуємо невелику кількість тертого твердого сиру і яйця. До речі, рекомендуємо брати перепелині – їх акуратні дрібні половинки відмінно вписуються в картину салату і створюють гармонійний привабливий вигляд. Для пікантності і соковитості додаємо трохи цибулі. Для аромату – щіпка сушеного кропу. Такий салат не обтяжить трапезу, але наситить організм максимумом корисних речовин.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кальмари – 1 кг
- Креветки свіжі – 1 кг
- Салат Айсберг – 0.5 пучків
- Яйце перепелине – 12 шт.
- Сир Пармезан – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Цибуля зелена – 0.5 пучків
- Кріп сушений – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – за смаком
Процес приготування:
Рецепт салату з кальмарами, креветками, яйцем і сиром простий у приготуванні! Кальмарів при необхідності розморожуємо. Потім ретельно промиваємо проточною водою і з допомогою ножа знімаємо поверхневу шкірку. У каструлі доводимо до кипіння підсолену воду і опускаємо в неї підготовлені тушки. Варимо протягом однією з половиною – двох хвилин. Потім кальмарів витягуємо з відвару і даємо охолонути.
Охолоджені тушки нарізаємо тонкими кільцями.
Креветки промиваємо й варимо аналогічно кальмарам. Якщо морепродукти дрібні, то можна і зовсім просто залити їх окропом і витримати кілька хвилин. Після температурної обробки креветкам даємо трохи охолонути і знімаємо з них панцир, хвостики видаляємо.
Перепелині яйця відварюємо круто – п’яти хвилин варіння буде достатньо. Охолоджуємо їх у холодній воді і очищаємо. Розрізаємо кожне яйце на дві половинки.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його тонкими прозорими півкільцями. Зелений лук також миємо й обсушуємо. Ріжемо пір’я дрібними поперечними шматочками.
Твердий сир натираємо на крупній тертці.
Салат Айсберг промиваємо, обсушуємо від зайвої вологи і ріжемо ножем на великі частини. Як варіант, можна листя порвати і руками.
Залишилося сформувати салат з підготовлених інгредієнтів. Робити це можна як у загальній салатниці, так і відразу на порційних тарілках. На дно укладаємо шматки Айсберга. Поверх в хаотичному порядку розміщуємо шматочки ріпчастої і зеленої цибулі, посипаємо тертим сиром. Далі розміщуємо кільця кальмара і креветки. Декоруємо половинками перепелиних яєць. Посипаємо поверхню салату сіллю, чорним меленим перцем і сушеним кропом. По центру викладаємо невелику кількість майонез для заправки. Перемішувати соус з усіма інгредієнтами рекомендується вже після подачі індивідуально, щоб у момент сервірування зберегти привабливий вигляд страви.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і сиром Салат з креветками і майонезом Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою Салат з креветками, яйцем і сиром Салати з кальмарами