Дуже легкий у приготуванні салат. Якщо немає бажання возитися з тушками кальмарів, можна купити вже нарізані кільця: їх не доведеться чистити. Далі потрібно інші інгредієнти порізати соломкою і змішати в салатниці. На приготування піде не більше півгодини з урахуванням варіння яєць і обробки кальмарів. Салат ідеальний в ролі холодної закуски. Якщо плануєте подати його на вечерю або як перекус, добре підійдуть в якості супроводу хрусткий багет або тости – вони додадуть ситності і поживністю.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кальмари – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірки – 150 гр.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Петрушка – 1 гілка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з кальмарами, яйцем, огірком і майонезом? Якщо кальмари заморожені, то перед обробкою їх потрібно обов’язково розморозити. Тушки очищаємо від верхньої плівки з допомогою ножа і ретельно промиваємо в проточній воді. Якщо використовуються кільця кальмарів, їх потрібно просто добре промити. Зазвичай тушки відварюють в киплячій воді протягом пари хвилин. Але можна поступити і по-іншому. Викладаємо підготовлені тушки в глибоку миску і заливаємо їх окропом. Витримуємо три хвилини, гарячу воду зливаємо. Ще раз промиваємо готових кальмарів холодною водою – тушки охолонуть і їх вже можна різати. У випадку з кільцями дії такі ж, тільки витримувати в окропі їх потрібно менше. Достатньо буде однієї-двох хвилин.

Підготовлених кальмарів нарізаємо тонкою соломкою. Якщо це кільця – їх просто ріжемо на відрізки потрібної довжини.

Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з двох сторін, щоб уникнути можливої гіркоти. Якщо плоди немолоді, то грубу шкірку варто зрізати, а великі насіння видалити. Розрізаємо підготовлені огірки на тонкі поздовжні пластинки, які потім ріжемо вузькими поперечними смужками.

Яйця попередньо відварюємо круто і повністю охолоджуємо. Очищаємо їх від шкаралупи і нарізаємо тонкими довгими скибочками.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і ріжемо тонкими напівпрозорими поздовжніми пір’ям. Дуже вдало для даного салат підходить саме червоний лук – він в міру різкий і пікантний, володіє солодкуватим присмаком. Якщо використовується звичайний білий сорт цибулі, варто обдати цибульні шматочки окропом, щоб зменшити гіркоту і різкість. У салатницю викладаємо порізані кальмари, соломку огірків, часточки яєць і шматочки цибулі. Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Додаємо в миску подрібнену зелень, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Поливаємо інгредієнти майонезом і акуратно перемішуємо. Для прикраси використовуємо листочки петрушки. Подавати салат рекомендується відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем, огірком і цибулею Салати з кальмарами Салати з морепродуктами