В зимовий сезон, коли свіжих запашних овочів не вистачає, а цікавих салатів хочеться, варто звернути увагу на пекінську капусту. Своєї повітряної текстурою вона здатна перетворити будь-який салат. Кальмари в поєднанні з «пекинкой», огірками і яйцем виходять дуже смачними і ніжними. Заправка на основі оливкової олії і лимонного соку додає такого салату ще більше соковитості і легкої пікантності.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 500 гр.
- Капуста пекінська – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Огірки – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Соєвий соус – 2 – 3 ст. л.
- Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Цибуля зелена – 0.5 пучків
Процес приготування:
Рецепт приготування салату з кальмарами, яйцем, огірком і пекінською капустою смачний! Готуємо кальмари для салату. Якщо це цілісні тушки, то їх необхідно ретельно промити, зчистити ножем верхню шкірку і витягнути спинний хрящ. Якщо це вже нарізані кільця, то ніякої попередньої обробки не потрібно.
Поміщаємо кальмарів в глибоку миску і заливаємо крутим окропом. Час витримки тушок – три-чотири хвилини, кілець – одна-дві хвилини. Після пропарювання обливаємо кальмарів холодною водою для швидкого охолодження. Нарізаємо їх невеликими шматочками і поміщаємо в об’ємну миску.
Пекінську капусту і огірки промиваємо й обсушуємо рушником.
З капустяного листя зрізаємо білі жорсткі прожилки і шаткуємо їх тонкими смужками. Злегка мнемо руками нарізану капусту, щоб пом’якшити волокна і зменшити обсяг.
У огірків зрізаємо кінчики з обох сторін, щоб уникнути можливої гіркоти.
Нарізаємо їх тонкими поперечними четвертинками. Складаємо в миску до кальмарам підготовлені «пекинку» і огірки.
Яйця попередньо відварюємо круто, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо їх невеликими шматочками довільної форми, які потім викладаємо в салатницю.
Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес.
Додаємо до салату часникову кашку, а також сіль, чорний мелений перець, соєвий соус, оливкова олія та лимонний сік.
Перемішуємо всі інгредієнти з заправкою. Пір’я зеленої цибулі промиваємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо поперечними шматочками і посипаємо ними салат.
Готовий салат подаємо відразу після приготування, поки він не втратив свіжості.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і пекінською капустою Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салат з кальмарами, яйцем і цибулею