У цього салату дуже цікава й незвичайна подача. Замість індивідуальних салатниць ми будемо використовувати авокадо. М’якоть змішається з салатом, а шкірка допоможе створити антураж страви. Сам салат, заправлений сметанним соусом, виходить ніжним і легким.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Креветки свіжі – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сметана – 100 мл
- Соєвий соус – 1 ч. л.
- Зелень – 1 пучок
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
Процес приготування:
Готувати салат з креветками і яйцем легко! Авокадо вимийте і розріжте на дві половини, проверніть їх протилежно один одного і вийміть кісточку.
Чайною ложкою вийміть м’якоть і відкладіть шкурки в бік, пізніше в них ви покладіть салат.
М’якоть авокадо наріжте невеликими шматочками.
Яйця варіть 10 хвилин, перекладіть їх у холодну воду і дайте охолонути, так шкаралупа зніметься з легкістю. Очистіть і дрібно наріжте їх.
Зелень добре промийте, струсіть зайву вологу і наріжте дрібно, складіть її в чашу.
Креветки очистити від панцира і промийте. Якщо креветки великі, розділіть кожну на дві частини.
На гарячу сковороду вилийте масло, додайте дрібно порубаний зубчик часнику і покладіть креветки. Обсмажте їх буквально хвилину і перекладіть до салату.
Змішайте соєвий соус, чорний перець і сметану в одній ємності.
Вилийте заправку в салат і добре перемішайте всі складові.
Викладіть салат в шкірки авокадо, зверху можна прикрасити цілої креветкою і листочком зелені.
Дивуйте і готуйте із задоволенням!
Салат з креветками і часником Салат з креветками і яйцями Салат з креветками та авокадо Салати з морепродуктами