Легкі салати з морепродуктів послужать відмінним доповненням для святкового столу. Приготуйте закуску з креветками, кальмарами та червоної риби. Останній інгредієнт додасть приємний солоний смак і стане справжньою родзинкою страви.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Креветки свіжі – 150 гр.
- Кальмари – 200 гр.
- Сьомга або Форель – 200 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Майонез – за смаком
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Готувати салат з креветками, кальмарами і червоною рибою легко! Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, ріжемо тонкими півкільцями і заливаємо крутим окропом. Ошпарюємо 2-3 хвилини, потім віджимаємо нарізку від води.
Окремо один від одного відварюємо яйця, кальмари і креветки. Морепродукти можна варити відразу в підсоленій воді.
Потім дрібно нарізаємо кальмари і яйця. Викладаємо все відразу в невеликі салатниці. Зверху кладемо креветки.
твердий сир Натираємо на крупній тертці. Кладемо на кальмари.
Червону рибу ріжемо на маленькі кубики, кладемо на сир. Пару невеликих шматочків риби залишаємо для прикраси.
Салат солимо і заправляємо майонезом, акуратно перемішуємо.
З червоної риби формуємо трояндочки і ставимо їх на верхівку закуски.
Доповнюємо картину свіжою петрушкою. Салат готовий! Подаємо до столу в охолодженому вигляді.
Салат з кальмарами і сиром Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салат з креветками і майонезом Салат з креветками і сьомгою Салат з креветками, яйцем і майонезом Салат з креветками, яйцем і сиром Салати з морепродуктами