За цим рецептом ви заготовите на зиму смачну і легку закуску. Капуста буде хрусткою, а свіжий огірок додасть салату неповторний аромат. Готуємо без стерилізації.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 1,5 – 2 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Огірки – 900 гр.
- Болгарський перець солодкий – 900 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Сіль – 3 ч. л.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет столовий 9% – 160 мл
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Лавровий лист – 8 шт.
Процес приготування:
Як приготувати салат з огірків, помідорів і капусти на зиму без стерилізації? Качан капусти очистити від верхніх листків і наріжте на тонку соломку.
Капусту, посипте сіллю і трохи відіжміть, щоб вона дала сік.
Помідори і огірки вимити. Потім огірки порізати на кружечки, а помідори на невеликі кубики.
Очищену моркву наріжте на корейській тертці.
Цибулю наріжте на тонкі півкільця.
Солодкий перець почистіть і наріжте на шматочки.
Капусту та інші нашатковані овочі покладіть у велику каструлю з товстим дном.
Додайте до овочів горошки чорного перцю, листочки лавра, оцет, цукор і все акуратно перемішайте. Залиште салат на 1 годину для маринування.
Після закінчення цього часу налийте в салат рослинне масло і каструлю, прикривши кришкою, поставте на великий вогонь. Коли салат закипить, відкрийте кришку і тушкуйте його на середньому вогні протягом 10 хвилин.
Готовий салат гарячим розкладіть в стерильні баночки і закатайте прокип’яченими кришками. Банки переверніть догори дном, накрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть в місце зберігання.
Вдалих заготовок!
Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з капусти, огірків і цибулі на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, огірків і моркви на зиму Салати без стерилізації на зиму