Як же добре взимку відкрити баночку солоних огірочків. Але я хочу запропонувати не менш смачний і ароматний рецепт салату з огірків з цибулею і часником на зиму. Прекрасний варіант закуски для будь-якого застілля.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Огірки – 3 кг
  • Часник – 100 гр.
  • Петрушка або Кріп – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль велика – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 150 мл
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати салат з огірків на зиму з цибулею і часником? Для салату можна брати огірки будь-якого розміру. Огірки ретельно промийте під водою, просушіть, обріжте кінчики, наріжте тонкими кружечками. Зелень кропу і петрушки добре сполосніть, обсушіть і наріжте не дуже дрібно.

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Очищений цибулю наріжте тонкими півкільцями або дрібним кубиком. Спосіб нарізки оберете за своїм бажанням. Очищений часник подрібніть гострим ножем або видавити через прес.

Візьміть глибоку емальовану ємність, перекладіть в неї нарізані овочі і зелень. Додайте сіль та цукровий пісок. Ретельно перемішайте, налийте столовий оцет і ще раз добре перемішайте. Закрийте кришкою і залиште на 12 годин при кімнатній температурі.

Скляні банки ретельно вимити з миючим засобом. Чисті банки стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі, а також можете скористатися водяний лазнею. Кришки прокип’ятіть в невеликій каструлі.

Після закінчення часу розкладіть салат разом з соком, що виділився по стерилізованим банкам. У кожну банку додайте по столовій ложці рослинного масла. Щільно закрутіть кришку. Готовий салат приберіть в холодильник. Через 4 дні можна подавати на стіл, але краще витримати кілька місяців.

Апетитний салат подають до м’ясних і рибних страв, а також до різних гарнірів.

Приємного апетиту!

Кисло-солодкі огірки на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Огірки з цукром на зиму Салат з огірків без варіння і стерилізації на зиму Салати без помідорів на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати на зиму