Багато господині вибирають більш прості рецепти закаток на зиму, і дуже навіть дарма. Салат з овочів і рису володіє прекрасним, насиченим смаком. Він дуже поживний, ситний і корисний. А його приготування не займе багато часу!
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Рис білий – 1,5 склянки
Процес приготування:
Як почати готувати салат з рисом на зиму без оцту? Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками. Після цього беремо велику каструлю на 6 літрів або казан такого ж розміру. Вливаємо половину рослинного масла й обсмажуємо цибулю 15 хв.
За цей час підготуємо морква, очищаємо її і натираємо її на крупній тертці. Додаємо її в казан до цибулі і також смажимо ще 10 хв.
Тепер готуємо перець очищаємо від насіння і нарізаємо квадратиками. Також нарізаємо помідори. Змішуємо з овочами в казані, додаємо рослинне масло і смажимо 40 хв.
В цей час рис заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 30 хв.
Додаємо рис, а також сіль, цукор і перець. І залишаємо на помірному вогні ще на 30 хв.
Розкладаємо готовий салат в стерилізовані банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати без капусти на зиму Салати без оцту на зиму Салати без часнику на зиму