Вельми оригінальний салат, завдяки поєднанню селери з тунцем. Незвично, але дуже свіжо і по-весняному. Огірок додає соковитості, а заправка – пікантності. Такий салат безпечний для фігури і насичує надовго.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Тунець консервований – 1 банка
- Селера – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – 3 пучка
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з тунцем і селерою, яйця варимо на плиті при середній інтенсивності кипіння близько 12 хвилин, щоб досягти повністю твердого стану жовтка. Готові яйця охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо невеликими кубиками.
Стебла селери ретельно промиваємо, обсушуємо і розрізаємо кожен уздовж на дві частини. Потім нарізаємо стебла поперек волокон, намагаючись, щоб нарізані шматочки були як можна дрібніше.
Огірок промиваємо, обсушуємо, відрізаємо кінчики, щоб не горчили. Огірок нарізаємо вздовж тонкими пластинками, потім нарізаємо пластинки уздовж тонкими смужками. Смужки ріжемо впоперек маленькими кубиками.
Банку тунця розкриваємо, зливаємо зайвий сік. Виделкою трохи розминаємо рибу прямо в банку.
В окремому посуді невеликого розміру готуємо заправку. Для цього змішуємо оливкова олія холодного віджиму, сік лимонний сіль і чорний мелений перець.
В широкій салатниці змішуємо кубики огірка, селери, шматочки яєць, розім’ятий тунець.
Поливаємо салат приготовленої заправкою, акуратно перемішуємо. Викладаємо салат на порційні тарілки і прикрашаємо гілочками улюбленої зелені. Не відкладайте подання страви, так як огірок і селеру в складі виділяють сік, і з часом салат підійде рідиною.
Приємного апетиту!
Новости