Варена буряк зі свіжою морквою і капустою, утворюють легкий і вітамінний салат. Копчена ковбаса додасть страві приємний м’ясний смак і зробить його більш ситним. Такий салат можна використовувати на перекус, або подавати до других страв. Салат готується швидко, необхідно дати йому час просочитися, враховуйте це при приготуванні.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Буряк (варена) – 2 шт.
- Морква – 3 шт.
- Капуста білоголова 0.5 шт.
- суха Ковбаса – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 150 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з вареного буряка і моркви, майонез з’єднайте і приправи в одній мисці.
Добре змішайте соус до кремоподібної консистенції і відставте в бік.
Якщо буряк свіжа – вимийте її добре щіткою і відваріть в киплячій воді. Очистіть буряк і моркву від шкірки, з лука зніміть піну і сполосніть їх під водою.
З ковбаси зніміть плівку, наріжте спочатку колами, і відразу надайте форму соломки.
З капусти зніміть верхні листки. Буряк, моркву та капусту на комбайні подрібніть дрібною соломкою.
Цибулю порубаєте дрібним кубиком.
Перекладіть всі складові салату у велику тарілку і додайте дрібно порубаний часник.
Покладіть в салат заправку, перемішайте і залиште на столі на 30 – 60 хвилин для просочення.
Приємного апетиту!
Новости