Салат з яловичиною та горошком – апетитне блюдо з пікантною і ароматною заправкою, яке можна подавати як на святковий стіл, так і просто на вечерю. Салат виходить цікавим і ситним. Чоловіки обов’язково оцінять м’ясний салат. Яловичину можна замінити курячим м’ясом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 300 гр.
  • Горошок зелений консервований – 200 гр.
  • Капуста цвітна – 200 гр.
  • Огірки мариновані – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Для заправки: –
  • Сметана – 150 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з яловичиною та горошком. Приготуйте необхідні інгредієнти для салату.

Яловичину добре промийте, викладіть в каструлю, посоліть, залийте водою, доведіть до кипіння. Зніміть піну і варіть протягом 40 хвилин.

Готове м’ясо остудіть і наріжте середніми за розміром кубиками.

Наберіть каструлю холодної води, посоліть. Доведіть до кипіння. Викладіть цвітну капусту і варіть протягом 10 хвилин. Злийте з допомогою сита зайву рідину.

Готову капусту остудіть і розберіть на суцвіття.

Мариновані огірки наріжте на середні за розміром кубики.

Цибулю очистіть і наріжте соломкою.

Зелень промийте під проточною водою і просушіть, дрібно нарубаєте ножем.

Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, остудіть і очистіть, наріжте часточками.

Часник очистіть від лушпиння, видавіть з допомогою преса в піалу зі сметаною.

Додайте дрібно нарізану зелень, посоліть і поперчіть.

Ретельно перемішайте заправку.

Відкрийте банку консервованого горошку, злийте рідину через сито. В глибокий салатник викладіть нарізане м’ясо, суцвіття цвітної капусти, мариновані огірки, цибулю і горошок.

Заправте салат соусом, добре перемішайте.

Готовий салат розкладіть по порціях, зверху прикрасити часточкою вареного курячого яйця і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Новости