Салат з яловичиною та горошком – апетитне блюдо з пікантною і ароматною заправкою, яке можна подавати як на святковий стіл, так і просто на вечерю. Салат виходить цікавим і ситним. Чоловіки обов’язково оцінять м’ясний салат. Яловичину можна замінити курячим м’ясом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 300 гр.
- Горошок зелений консервований – 200 гр.
- Капуста цвітна – 200 гр.
- Огірки мариновані – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Для заправки: –
- Сметана – 150 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з яловичиною та горошком. Приготуйте необхідні інгредієнти для салату.
Яловичину добре промийте, викладіть в каструлю, посоліть, залийте водою, доведіть до кипіння. Зніміть піну і варіть протягом 40 хвилин.
Готове м’ясо остудіть і наріжте середніми за розміром кубиками.
Наберіть каструлю холодної води, посоліть. Доведіть до кипіння. Викладіть цвітну капусту і варіть протягом 10 хвилин. Злийте з допомогою сита зайву рідину.
Готову капусту остудіть і розберіть на суцвіття.
Мариновані огірки наріжте на середні за розміром кубики.
Цибулю очистіть і наріжте соломкою.
Зелень промийте під проточною водою і просушіть, дрібно нарубаєте ножем.
Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, остудіть і очистіть, наріжте часточками.
Часник очистіть від лушпиння, видавіть з допомогою преса в піалу зі сметаною.
Додайте дрібно нарізану зелень, посоліть і поперчіть.
Ретельно перемішайте заправку.
Відкрийте банку консервованого горошку, злийте рідину через сито. В глибокий салатник викладіть нарізане м’ясо, суцвіття цвітної капусти, мариновані огірки, цибулю і горошок.
Заправте салат соусом, добре перемішайте.
Готовий салат розкладіть по порціях, зверху прикрасити часточкою вареного курячого яйця і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Новости