Шарлотка – один з простих і бюджетних десертів до чаю. Така випічка радує господинь особливим смаком і простотою приготування. Даний рецепт описує варіант приготування шарлотки з грушами і яблуками. Дуже вдале поєднання для домашньої випічки! Просто і дуже смачно!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Груша – 3 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Борошно – 130 – 140 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Ванілін – 5 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Почнемо готувати шарлотку з грушами і яблуками в духовці. Пшеничне борошно необхідно просіяти з розпушувачем.
Яблука і груші промийте, очистіть від насіння і при необхідності від шкірки. Одну грушу відкладіть в сторону, інші груші разом з яблуками поріжте довільним чином.
Яйця слід збити з цукром, ваніліном і дрібкою солі з допомогою міксера.
Далі акуратними порціями додаємо просіяне борошно з розпушувачем в ємність з іншими компонентами шарлотки. Перемішуємо до отримання однорідного тіста.
В готове тісто викладаємо шматочки груш і яблук. Все перемішуємо до рівномірного розподілу начинки.
Викладаємо тісто у форму для випічки. Залишену на самому початку грушу порізати тонкими скибочками, прикрасьте ними поверхню майбутньої випічки. Ставимо форму з тестом і начинкою в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Через деякий час дістаньте готову шарлотку з духовки, остудіть.
Прикрасьте остиглу випічку цукровою пудрою, розріжте на порційні шматочки. Шарлотка з грушами і яблуками готова до вживання!
Приємного вам чаювання!
Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка з грушами Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці