Приготувати пишну апетитну шарлотку під силу кожному. Головне точно слідувати перевіреним рецептом і не нехтувати маленькими хитрощами. Адже саме вони перетворять простий бісквітний пиріг в даний ласощі!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сметана – 250 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Яблука – 4 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Цукрова пудра – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати шарлотку зі сметаною і вершковим маслом. Яйця збиваємо з цукровим піском і збиваємо їх в густу масу за допомогою міксера.
Додаємо в яєчну масу просіяне через ситечко борошно. Вводимо м’яке вершкове масло, сметану і соду.
Яблука миємо й видаляємо шкірку. Розрізаємо яблука часточками невеликої товщини.
Форму для запікання змащуємо маслом. На дно форми викладаємо яблука рівним шаром. Заливаємо
їх ½ частиною тіста і кладемо ще один шар яблук. Виливаємо тісто.
Відправляємо форму в духову піч і випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 40 хв. Готову шарлотку перевертаємо і посипаємо цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична