Шаурма в лаваші з куркою, корейською морквою і огірком – ідеальне блюдо для ситного і смачного перекусу! Приготувати її вдома дуже просто, це точно під силу кожному. А ще домашня шаурма дуже корисна, і всі продукти в ній перевірені і безпечні!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 800 гр.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Морква – 300 гр.
- Огірки – 5 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сир – 200 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Лаваш – 3 шт.
- Кетчуп – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Кріп – 50 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати шаурму в лаваші з куркою, корейською морквою і огірком легко! Куряче філе нарізаємо невеликими смужками. Посипаємо їх сіллю, чорним меленим перцем і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
Овочі ретельно промиваємо. Капусту дрібно шаткуємо ножем.
Сир натираємо з допомогою великої терки.
Моркву чистимо і також натираємо на тертці.
А огірки ріжемо соломкою невеликої довжини.
Помідори порізати шматочками або півкільцями.
Часник чистимо і подрібнюємо за допомогою преса.
Кріп миємо й кришимо ножем.
Тепер приготуємо соус для лаваша. Для цього змішуємо майонез, сметану, кетчуп, подрібнений часник і зелень. Заправляємо сіллю, чорним і червоним меленим перцем і розмішуємо.
Кожен лист лавашу ріжемо на 3 частини. Змащуємо їх соусом, викладаємо по черзі інгредієнти відступивши від краю 7-10 див.: капусту, моркву, курятину, огірок, помідор, сир. Згинаємо кінці лаваша всередину і скручуємо лаваші в рулет. Так готуємо всі листи лаваша.
Тепер обсмажуємо шаурму на сковороді, щоб вона встигла зарум’янитися, а сир трохи розплавився. Для цього достатньо 10-13 хв
Приємного апетиту!
Рулет з лаваша з куркою Рулет з лаваша з куркою і сиром Шаурма Шаурма з куркою в лаваші