Спробуйте рецепт зі щавлем і перловою крупою. Апетитний гарячий суп – ідеальний варіант для обіду. Вам сподобається приємна кислинка і ситність страви.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина на кістці – 400 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перлова крупа – 0,5 склянки
- Щавель консервований – 500 мл
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати щавлевий суп з перловкою, підготуємо всі інгредієнти. Моєму овочі, очищаємо від шкірки. Переливаємо в тарілку консервований щавель. Можна використовувати і свіжий – на ваш розсуд.
Приступимо до приготування бульйону. Свинину відварюємо в підсоленій воді.
Картоплю нарізаємо кубиками невеликого розміру.
Очищену моркву пропускаємо через крупну тертку.
Цибулину ріжемо тонкими півкільцями.
Після готовності свинини, знімаємо піну і закидаємо в каструлю картоплю.
Перлову крупу промиваємо під холодною хвилею і також відправляємо в каструлю.
Коли картопля злегка розм’якшиться, можна додавати моркву.
Порізану цибулю можна обсмажити або додавати в суп в сирому вигляді.
Якщо щавель консервований, то обережно зливаємо зайву рідину.
Чекаємо повної готовності овочів і тільки тоді кладемо щавель.
Підготуємо необхідні спеції: перець чорний горошок і лаврове листя. Можна додавати й інші спеції за смаком. Наприклад, хмелі-сунелі.
Викладаємо всі спеції в суп, пробуємо на сіль. Варимо ще 2-3 хвилини і можна знімати з плити.
Гарячий суп можна відразу подавати до столу, заправивши сметаною. Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні