Дуже простий суп, який готується швидко і не вимагає великої кількості продуктів. Тушонка дасть навар, а овочі зі щавлем забезпечать смак і насиченість. Звичайно, тушонку для такого супу краще вибирати якісну. Зелень можна брати будь-яку, але ідеальним варіантом буде поєднання кропу, кінзи і зелених пір’я часнику. Для балансу смаку не забуваємо додати цукор – пробуємо суп на смак і орієнтуємося за власним уподобанням.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Щавель – 1 пучок
  • Вода – 2,5 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Тушонка – 1 банка
  • Кінза – 3 пучка
  • Кріп – 3 пучка
  • Цибуля зелена – 3 пучка
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати щавлевий суп з тушонкою, воду наливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння. Поки вода нагрівається, картоплю, моркву і ріпчасту цибулю чистимо і промиваємо. Картоплю ріжемо невеликими кубиками. Моркву – кружечками або полукружиями. Ріпчасту цибулю нарізаємо маленькими шматочками. Занурюємо нарізані овочі в закипілу воду, додаємо сіль за смаком і варимо десять-п’ятнадцять хвилин.

Банку з тушонкою розкриваємо, вміст викладаємо в каструлю, перемішуємо і продовжуємо варіння.

Поки суп вариться, зелень щавлю, кропу, кінзи і часнику промиваємо й обсушуємо. Щавель нарізаємо смужками, іншу зелень дрібно рубаємо ножем.

В суп опускаємо підготовлену зелень, перемішуємо і варимо дві-три хвилини.

Пробуємо суп на смак і додаємо цукор і чорний мелений перець.

готовий суп Розливаємо по тарілках і додаємо сметану за бажанням.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом