Дуже простий суп, який готується швидко і не вимагає великої кількості продуктів. Тушонка дасть навар, а овочі зі щавлем забезпечать смак і насиченість. Звичайно, тушонку для такого супу краще вибирати якісну. Зелень можна брати будь-яку, але ідеальним варіантом буде поєднання кропу, кінзи і зелених пір’я часнику. Для балансу смаку не забуваємо додати цукор – пробуємо суп на смак і орієнтуємося за власним уподобанням.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Щавель – 1 пучок
- Вода – 2,5 л
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Тушонка – 1 банка
- Кінза – 3 пучка
- Кріп – 3 пучка
- Цибуля зелена – 3 пучка
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати щавлевий суп з тушонкою, воду наливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння. Поки вода нагрівається, картоплю, моркву і ріпчасту цибулю чистимо і промиваємо. Картоплю ріжемо невеликими кубиками. Моркву – кружечками або полукружиями. Ріпчасту цибулю нарізаємо маленькими шматочками. Занурюємо нарізані овочі в закипілу воду, додаємо сіль за смаком і варимо десять-п’ятнадцять хвилин.
Банку з тушонкою розкриваємо, вміст викладаємо в каструлю, перемішуємо і продовжуємо варіння.
Поки суп вариться, зелень щавлю, кропу, кінзи і часнику промиваємо й обсушуємо. Щавель нарізаємо смужками, іншу зелень дрібно рубаємо ножем.
В суп опускаємо підготовлену зелень, перемішуємо і варимо дві-три хвилини.
Пробуємо суп на смак і додаємо цукор і чорний мелений перець.
готовий суп Розливаємо по тарілках і додаємо сметану за бажанням.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом