Як варіант м’яса по-французьки буде запікання шматочками свинини з додаванням сметани. Кисломолочні продукти завжди надають м’ясу м’якість, ніжність і легкий вершковий смак. Готується страва не клопітно, швидко і порадує вас своїм смаком.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Свиняча вирізка – 3 скибочки
- Сметана – 2 ст. л.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сир (м’який) – 2 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ст. л.
- Томатна паста – 3 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати шматочки свинини в сметані в духовці? Шматочок свининою вирізки промийте, обсушіть серветкою і розріжте на 3 скибочки товщиною до 1,5 див.
Потім шматочки м’яса посипте по своєму смаку гострим перцем і нанесіть на них тонкий шар томатної пасти.
Потім м’ясо з перцем і пастою перемішайте, перекладіть в тарілку і помістіть в холодильник на 2 години (можна на ніч) для маринування.
Після закінчення часу маринування можете приступати до готування. В окрему чашку покладіть будь-м’який сир, додайте до нього 2 ложки сметани, бажано жирної, і зернову гірчицю. Потім натріть на дрібну тертку 2 зубки часнику, перекладіть його в чашку і ці інгредієнти ложечкою перемішайте.
Замариновані шматочки свинини укладіть у форму для запікання. Посипте їх по своєму смаку сіллю і намажте приготованим соусом зі сметаною.
Потім на шматочки м’яса укладіть натерту на середній тертці твердий сир.
Запікайте шматочками свинину під сметанним соусом в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин і до рум’яної скоринки.
Приготоване м’ясо перекладіть в порційну тарілку, красиво декоруйте і подайте до столу.
Смачного!