Смачні, ароматні шоколадні капкейки з кремом чіз так і тануть у роті. Таке ласощі припаде до душі навіть гурманам, а домашні будуть в повному захваті!
Інгредієнти: на 14 порц.
- Для тіста: –
- Борошно – 130 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Какао-порошок – 40 гр.
- Масло рослинне – для змазування
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 100 мл
- Для крему: –
- Вершки 33% – 140 мл
- Сир вершковий – 140 гр.
- Цукрова пудра – 3 ст. л.
- Джем – за смаком
- Ягоди – за бажанням
Процес приготування:
Щоб приготувати шоколадні капкейки з кремом чіз, готуємо тісто. Яйце збиваємо з цукровим піском до густої однорідної маси. Поступово вводимо воду, продовжуючи збивати масу.
Змішуємо всі сипучі інгредієнти: борошно, цукровий пісок, сіль, какао-порошок, розпушувач і соду.
Додаємо їх невеликими порціями в яєчну масу. Акуратно, щоб не утворилося грудочок.
Формочки промазуємо рослинним маслом і заповнюємо тістом на 2/3.
Випікаємо в духовій печі температурою 200 градусів 20-25 хв.
готових від капкейків чайною ложечкою робимо невелике поглиблення по середині і заповнюємо його джемом.
Готуємо крем. Вершки змішуємо з вершковим сиром і збиваємо міксером до густого крему.
З допомогою кондитерського мішка прикрашаємо верх капкейків кремом і посипаємо цукровою пудрою. За бажанням можете додати зверху кілька ягід полуниці, малини або суниці.
Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Капкейки Кекси без родзинок Кекси з варенням Кекси з какао Шоколадний кекс без яєць Шоколадні кекси в духовці Шоколадні кекси в силіконових формочках