Смачні, ароматні шоколадні капкейки з кремом чіз так і тануть у роті. Таке ласощі припаде до душі навіть гурманам, а домашні будуть в повному захваті!


Інгредієнти: на 14 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Для крему: –
  • Вершки 33% – 140 мл
  • Сир вершковий – 140 гр.
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.
  • Джем – за смаком
  • Ягоди – за бажанням

Процес приготування:

Щоб приготувати шоколадні капкейки з кремом чіз, готуємо тісто. Яйце збиваємо з цукровим піском до густої однорідної маси. Поступово вводимо воду, продовжуючи збивати масу.

Змішуємо всі сипучі інгредієнти: борошно, цукровий пісок, сіль, какао-порошок, розпушувач і соду.

Додаємо їх невеликими порціями в яєчну масу. Акуратно, щоб не утворилося грудочок.

Формочки промазуємо рослинним маслом і заповнюємо тістом на 2/3.

Випікаємо в духовій печі температурою 200 градусів 20-25 хв.

готових від капкейків чайною ложечкою робимо невелике поглиблення по середині і заповнюємо його джемом.

Готуємо крем. Вершки змішуємо з вершковим сиром і збиваємо міксером до густого крему.

З допомогою кондитерського мішка прикрашаємо верх капкейків кремом і посипаємо цукровою пудрою. За бажанням можете додати зверху кілька ягід полуниці, малини або суниці.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Капкейки Кекси без родзинок Кекси з варенням Кекси з какао Шоколадний кекс без яєць Шоколадні кекси в духовці Шоколадні кекси в силіконових формочках