Це рецепт простого і смачного десерту для любителів шоколаду. Шоколадні мафіни з рідкою начинкою ще називають шоколадним фонданом. Рецепт нескладний, але важливо точно дотримати час і температуру випікання, щоб сердцевинка залишилася рідкою, а виріб покрилося хрусткою скоринкою. Випікаються мафіни тільки в духовці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 60 гр.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Шоколад темний – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування шоколадних мафінів з рідкою начинкою. Шоколад поломайте на шматочки. Вершкове масло наріжте на невеликі кубики. Шоколад і масло покладіть в окремий посуд і розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. Розтоплені інгредієнти добре перемішайте.
В інший посуд розбийте яйця, додайте до них жовтки і насипте потрібну кількість цукру. Міксером на середній швидкості збийте все в пишну масу. Потім перелийте до цієї суміші розтоплені шоколад і масло і все перемішайте. В останню чергу насипте в цю масу просіяне на сито борошно і сіль і міксером швидко замісіть тісто. Замішане тісто можна зберігати в холодильнику протягом кількох годин.
увімкніть Духовку на 200°С. В силіконові формочки для випікання маффінів помістіть спеціальні паперові вкладиші. Замішане тісто перелийте в формочки, заповнюючи їх на 1/3 об’єму. Запікайте мафіни протягом 6-7 хвилин. Спостерігайте за випічкою, тільки не відкривайте дверцята духовки. За час випікання верх мафінів повинен трохи піднятись і в середині його повинна утворитися невелика ямка. Це ознаки готовності цієї випічки.
Готові маффіни вийміть з формочок. Приготовлені мафіни повинні бути покриті щільною скоринкою і мати рідку середину. Подайте до столу гарячими, посипавши їх цукровою пудрою або меленою корицею.
Їжте на здоров’я!
Кекси в силіконових формочках Кекси з шоколадом усередині Мафіни Шоколадні кекси Шоколадні кекси в силіконових формочках Шоколадні мафіни