Ганаш – дуже «зручний» крем для торта. Він володіє прекрасним властивістю за рахунок входить до складу шоколаду – стійко тримати форму. Ще одна цікава особливість – це можливість регулювати щільність ганаша шляхом додавання різної кількості вершків. Для вирівнювання торта, як правило, потрібен більш щільний крем. Саме на цей варіант розраховані зазначені в рецепті пропорції. Якщо ж потрібен ганаш «легше», для прошарку коржів, можна збільшити кількість вершків і отримати менш щільну текстуру.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Шоколад темний – 100 гр.
- Вершки 33% або Вершки 30% – 110 мл
- Масло вершкове – 35 гр.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування шоколадного крему ганаш для торта. Варто згадати, що, чим вище відсоток вмісту какао-масла в шоколаді, тим більш щільним виходить ганаш. Для адекватної консистенції за даними пропорціям рекомендуємо використовувати продукт з відсотком вмісту какао близько 70%. Подрібнюємо шоколад на дрібні шматочки: можна порубати ножем або потерти на крупній тертці.
У сковороду або невелику каструлю наливаємо вершки, додаємо до них цукрову пудру і ставимо на плиту. Нагріваємо суміш до дуже гарячого стану, але не кип’ятимо. Гарячими вершками заливаємо подрібнений шоколад в мисці і залишаємо на дві-три хвилини.
Після закінчення зазначеного часу перемішуємо всі разом силіконової лопаткою або вінчиком, поки не вийде однорідна блискуча маса.
Вершкове масло розрізаємо на шматочки і відправляємо в шоколадну масу. Перемішуємо до повної однорідності. Олія швидко тане в теплому ганаше.
Суміш не змінить консистенції, але стане трохи більш блискучою. Приготований ганаш можна використовувати відразу для прошарування коржів для торта. А можна помістити в холодильник на кілька годин, щоб маса затверділа. Після охолодження блиск зникне і з’явиться матовість. У такому оформленому стані ганашем зручно виконувати покриття поверхні торта і його вирівнювання. При необхідності стабілізований ганаш можна розігрівати.
Приємного апетиту!
Крем Ганаш для торта Крем для торта Крем для торта з вершків і цукрової пудри Масляний крем для торта