Рецепт шоколадного пирога з вишнями досить простий. Тісто замішуємо з какао і додаємо подрібнений шоколад – шоколадний смак буде об’ємним і насиченим. А вишню можна не розморожувати – вона добре пропечеться в духовці і дасть м’якушці потрібну соковитість.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 240 гр.
- Цукор-пісок – 230 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Шоколад – 50 гр.
- Вишня заморожена – 200 гр.
- Масло – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шоколадного пирога з замороженої вишнею в духовці? Вершкове масло розтоплюємо, змішуємо його з цукром, сметаною та яйцями.
Перемішуємо до однорідності.
Додаємо борошно, какао і розпушувач, перемішуємо.
тісто Виходить досить густим, зручніше заважати ложкою, а не віночком.
В останню чергу додаємо рубаний шоколад, перемішуємо.
Форму для пирога змащуємо маслом і обсипаємо борошном. Якщо форма силіконова, змазування не потрібно. Викладаємо половину тіста в підготовлену форму, вирівнюємо по всій площі.
Заморожені ягоди вишні без кісточок рівномірно викладаємо на поверхні тіста і злегка їх вдавлюємо.
Викладаємо на тісто, вирівнюємо.
Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо тридцять-сорок хвилин. Готовність виробу перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути. Звільняємо з форми і щедро посипаємо поверхню цукровою пудрою. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Пиріг з вишнею в духовці Пироги з вишнею Шарлотка без яблук Шарлотка з ягодами Шарлотка на сметані з розпушувачем