Класичний шулюм готується на багатті в казані. Це густий і наваристий суп, який легко вгамує голод і додасть сил. Суп можна готувати на природі в казані великою компанією друзів.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Баранина – 2 кг
- Картопля – 0,8 – 1 кг
- Морква – 2-3 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Часник 7 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Масло рослинне – 100 – 120 мл
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
- Вода – 5 л
Процес приготування:
Готувати шулюм з баранини в казані на вогнищі просто! М’ясо помийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками і наріжте кубиками середнього розміру.
Овочі вимити, очистити і крупно наріжте.
Добре прогрійте казан на багатті, влийте рослинне масло, дочекайтеся поки вона нагріється. Надішліть м’ясо в казан. Смажте м’ясо до золотистого кольору, зазвичай на це йде 10-12 хвилин.
Додайте в казан нарізані цибулю і моркву, смажте 5 хвилин.
Влийте в казан воду, доведіть до кипіння і варіть суп 50-60 хвилин на помірному вогні під закритою кришкою.
Коли м’ясо стане м’яким, додайте в казан картопля, баклажани, перець, приправи і сіль за смаком. І знову доведіть суп до кипіння.
Варіть шулюм до готовності картоплі. Потім додайте нарізану зелень, часник і помідори. Варіть 10 хвилин і шулюм готовий. Зніміть казан з вогню і дайте супу настоятися кілька хвилин під кришкою.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм в казані Шулюм з баранини Шулюм класичний