Ситний і наваристий суп завжди присутній в обідньому меню. Для різноманітності спробуйте приготувати шулюм – знаменитий суп східної кухні. Він готується на яловичому бульйоні з великою кількістю овочів і зелені.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 700 гр.
- Картопля – 700 гр.
- Болгарський перець солодкий – 350 гр.
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Морква – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати шулюм з яловичини з картоплею і помідорами? М’ясо помийте і наріжте на шматки середнього розміру.
Смажте м’ясо на олії до золотистого кольору близько 20 хвилин.
Овочі та зелень вимити і крупно наріжте.
Додайте до м’яса помідори, перець, моркву, цибулю і томатну пасту. Залийте зажарку окропом і тушкуйте 30 хвилин.
Потім додайте картоплю і ще трохи окропу, сіль і спеції за смаком, продовжуйте тушкувати до готовності картоплі.
Коли шулюм буде готовий, додайте подрібнений часник.
Вимкніть вогонь і дайте страві настоятися під кришкою 20-25 хвилин. Потім подавайте на стіл до обіду.
Приємного апетиту!
Шулюм в казані Шулюм з яловичини Шулюм класичний