Смажені баклажани, закатані в аджике, просочуються її соками й запахами, отримують додаткову гостроту за рахунок гіркого перцю. Баклажани потрібно брати не дуже великі, вони соковитіші.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Баклажан – 1 кг
- Помідори свіжі – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – за смаком
- Перець чилі – 2 – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування смажених баклажанів в аджике на зиму. Помити баклажани, обрізати кінчики і порізати разом з шкіркою на кружечки 5 мм завтовшки.
Овочі посолити, скласти у велику ємність. Залишити на 30 хв., щоб з них пішла гіркота. Потім ретельно помити кружечки баклажанів і просушити паперовими рушниками.
У сковороду влити рослинне масло, обсмажити баклажани з обох боків до золотистого кольору. Кружечки баклажанів вберуть багато олії.
Перці помити, видалити насіння і перегородки. З часнику зняти лушпиння, томати порізати четвертинками.
Все це перекрутити через м’ясорубку або подрібнити в кухонному комбайні. Влити оцет в отримане пюре, додати 3 ст. л. рослинного масла, сіль і мелений перець, перемішати.
Спробувати на смак і додати солі чи перцю, якщо потрібно.
Простерилізувати над парою банки, висушити. Розкласти шматочки смажених баклажанів по банкам, полив їх аджикою. Наповнити банки по плічка, закатати. Зберігати в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Баклажани як гриби на зиму Гострий салат з баклажанів Гострий салат з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму