Приготовані таким чином кабачки відмінно поєднуються з усіма видами м’яса і годяться в якості гарніру. Також можна подати їх окремо в якості закуски. Кількість часнику можна варіювати в залежності від особистих уподобань.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Орегано – 0.5 ч. л.
- Масло оливкове – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – 3 пучка
Процес приготування:
Щоб приготувати смажені кабачки з часником, кабачки ретельно промиваємо і обсушуємо. Рекомендується використовувати саме молоді кабачки, щоб можна було їх використовувати разом з насінням. У цьому випадку закуска має ніжний смак, але і естетичний вигляд.
Кожен кабачок ріжемо на кружечки товщиною 8-10 міліметрів.
На сковорідці розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо гуртки кабачка з обох боків до рум’яного кольору. При необхідності підливаємо більше олії. Рекомендується смажити на середньо-низькій температурі, щоб кабачки встигли просмажиться до м’якості і не підгоріли.
Обсмажені гуртки кабачків викладаємо на плоску тарілку і посипаємо сіллю і сушеним орегано.
Часник очищаємо від лушпиння і робимо поздовжні і поперечні надрізи на кожному зубке.
Потім нарізаємо зубки впоперек – виходять дрібні кубики.
Дрібними кубиками часнику посипаємо кабачки і подаємо до столу, поки вони теплі. При бажанні, можна додатково прикрасити свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки на сніданок ПП рецепти з кабачків Смажені кабачки Страви з кабачків