Хто не любить ніжні, соковиті котлети з рум’яною скоринкою? Це, мабуть, найулюбленіше блюдо на обід у більшості дітей і дорослих. Щоб курячі котлети виходили дійсно соковитими, важливо дотримуватися певні моменти: починаючи з приготування фаршу, закінчуючи нюансами обсмажування і подачі. Насправді, в цьому немає нічого складного. Все детально описано в даному рецепті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 800 гр.
  • Вершки 20% – 100 мл
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Для того щоб приготувати соковиті курячі котлети з фаршу на сковороді, потрібно відокремити м’якоть від кісток, видалити всі хрящі і шкіру. Шматки курятини пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. Для приготування котлет можна використовувати будь-які частини курки.

Манну крупу покласти в окремий посуд і заливаємо вершками. Залишаємо суміш на п’ятнадцять хвилин для того, щоб манка розм’якшилася. Зелень петрушки промиваємо й обсушуємо. Занадто жорсткі стебла викидаємо. Зелень дрібно рубаємо ножем. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес. В великій мисці змішуємо курячий фарш, замочену манку у вершках, подрібнену петрушку і пропущений через прес часник. Додаємо яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Вимішуємо масу руками або ложкою до повного змішування компонентів. Фарш виходить некруто, м’який, середньо-густий. Котлети можна формувати як руками, так і за допомогою ложки. Якщо маса сильно липне до долонь, змочуємо їх холодною водою.

На сковороді розігріваємо до гарячого стану невелику кількість рослинного масла. Викладаємо в нього сформовані котлети. Смажимо без кришки при середній температурі плити три-чотири хвилини з одного боку.

Перевертаємо котлети на іншу сторону і закриваємо сковороду кришкою. Смажимо ще три хвилини. При такому способі можна і рум’яної скоринки домогтися, і додати котлет соковитості з допомогою пари всередині сковороди, який не вийде, завдяки кришці. Готові котлети знімаємо зі сковороди і відразу подаємо на стіл, поки вони гарячі і максимально соковиті. Відмінним гарніром послужить салат зі свіжих овочів і картопляне пюре.

Приємного апетиту!

Котлети Котлети з курячого філе Курячі котлети Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети з манкою Ніжні курячі котлети ПП курячі котлети на сковороді