Для тих, хто не любить довго возитися на кухні, від усієї душі рекомендую скористатися моментальним рецептом і приготувати солону скумбрію за 2 години. Процес приготування простий і легкий, а рибка виходить незвичайною.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Скумбрія – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Гвоздика – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Прованські трави – за смаком
- Сіль – 2 ч. л.
- Лавровий лист – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
Процес приготування:
Почнемо готувати дуже швидкий рецепт солоної скумбрії за 2 години. Свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки.
Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть під проточною водою і наріжте тонкими кільцями.
В окремій ємності змішайте необхідну кількість солі, цукрового піску, прованських трав і чорного меленого перцю.
Підготуйте скляну банку. На дно викладіть трохи спецій, гвоздику, ріпчасту цибулю і лавровий лист.
Потім викладіть шматочки скумбрії. Таким чином заповніть банку, чергуючи спеції, цибуля і скумбрію. Банку закрийте кришкою, трохи струсніть і залиште на годину.
Після закінчення часу знову струсніть банку і переверніть догори дном, залиште ще на 1 годину.
Вийміть скумбрію з банки і подавайте на стіл з ріпчастою цибулею.
Насолоджуйтеся ароматною закускою!
Засолювання риби Страви з риби