Консервовані помідори без стерилізації – зручний і швидкий спосіб зберегти помідори на зиму. Томати краще відбирати стиглі, м’ясисті і товстошкірі, вони будуть краще зберігати свою форму.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 7,5 ст. л.
- Оцтова есенція – 1,5 ч. л.
- Черемуха – 2 гілки
Процес приготування:
Щоб приготувати солодкі помідори консервовані без стерилізації, помідори добре вимийте і просушіть. На кожному овоче зробіть кілька проколів тонкої зубочисткою.
Заздалегідь помийте і стерилізуйте банки. Розкладіть помідори по банкам. У каструлі закип’ятити воду і залийте крутим окропом помідори в банках. Залиште заготовки на 20 хвилин.
Гілочки черемхи очистіть від листя, вони будуть використані в якості ароматизатора.
Гілочки черемхи покладіть в каструлю, влийте воду. На один літр маринаду знадобиться 5 столових ложок цукру і 1,5 булані ложки солі. Доведіть маринад до кипіння і варіть маринад 2-3 хвилини.
Злийте воду з банок. Влийте в банки підготовлений маринад, гілочки черемхи покладіть в банки. Останнім кроком додати оцтову есенцію: на дволітрову банку – 1 чайну ложку на літрову – 0,5 чайної ложки.
Закаточной машинкою закріпіть кришки на банках. Укрийте закачування теплою ковдрою і залиште їх у перевернутому стані до повного охолодження. Зберігайте помідори в сухому прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори як в магазині Помідори гарячим способом Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори без стерилізації