Такий плов можна готувати як в мультиварці, так і в сковороді на плиті. Пропонуємо приготувати його саме в мультиварці з міркувань економії часу і зусиль. Плов ефектно виглядає за рахунок кольорових сухофруктів. Вони дають не тільки привабливий колір, але насичений солодкуватий смак. Додатково підсолодимо плов медом. Це блюдо виходить досить легким, так як не містить м’ясних продуктів. Рецепт сподобається тим, хто любить «десертні» напряму в приготуванні страв.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Морква – 1 шт.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Курага – 50 гр.
  • Чорнослив – 50 гр.
  • Масло – для смаження
  • Мед – 2 ст. л.
  • Вода – 2,5 склянки
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Кориця – 1 щіпка
  • Мед – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солодкого плов з сухофруктами в мультиварці Редмонд? Рис добре промиваємо, щоб видалити крохмаль і забезпечити хорошу розсипчастість майбутнього плову. Вода до кінця промивання повинна стати прозорою, а зернятка повинні придбати злегка «скляний» вид. Курагу, родзинки і чорнослив без кісточок ретельно промиваємо, а потім поміщаємо в миску і заливаємо теплою водою. Залишаємо замачиваться на десять-п’ятнадцять хвилин, після чого воду зливаємо. Сухофрукти злегка віджимаємо руками і обсушуємо на рушник. Курагу і чорнослив ріжемо на частини поменше.

Моркву чистимо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі довгі брусочки. Як варіант, можна потерти на корейській тертці. Мультиварку розігріваємо в режимі «Смаження». У чашу викладаємо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його і викладаємо нарізану моркву. Обсмажуємо її до легкої скоринки. Програму «Смаження» після цього відключаємо, щоб уникнути ризику пригорання при закладці наступних інгредієнтів.

В чашу до обсмаженої моркви всипаємо підготовлений промитий рис і порізані на шматочки сухофрукти. Додаємо мед для солодощі, а також корицю і ванілін для аромату.

Перемішуємо всі інгредієнти лопаткою і вливаємо гарячу воду у зазначеній кількості. Вміст чаші повинна бути повністю покрита рідиною.

Закриваємо прилад кришкою і вибираємо програму «Плов». Натискаємо «Старт». Коли режим закінчить роботу, мультиварку відключаємо, а сам плов залишаємо при закритій кришці трохи настоятися – достатньо буде десяти-п’ятнадцяти хвилин.

Потім кришку мультиварки відкриваємо, плов акуратно перемішуємо лопаткою.

Готовий плов розкладаємо на сервірувальні тарілки і подаємо до столу відразу, поки він не охолов. Додатково можна полити кожну порцію медом для більшої солодощі.

Смачного!

Азербайджанський плов з сухофруктами і м'ясом Плов Плов в мультиварці Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом і сухофруктами Плов з м'ясом та ізюмом Солодкий плов Солодкий плов з курагою і родзинками