Мабуть, найпопулярніша риба для засолювання в домашніх умовах – це скумбрія. З неї вийде натуральна і смачна рибна закуска для всієї родини, яку можна подати на вечерю з вареною картоплею.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Гвоздика – 1,5 ч. л.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Скумбрія – 4 шт.
- Сіль морська – 4 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати солону скумбрію в розсолі з цибулею. Влийте в каструлю воду, також всипте спеції, сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння, відразу зніміть з вогню і дайте йому охолонути. Потім додайте оцет і розмішайте.
Скумбрію наріжте шматками по 2-3 сантиметра завтовшки. Цибулю очистіть і наріжте кільцями.
Складіть скумбрію і цибулю в скляну банку.
Залийте рибу розсолом, маринадом і поставте в холодильник на 24 години.
Подавайте мариновану скумбрію разом з цибулею.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Страви з риби