Мабуть, найпопулярніша риба для засолювання в домашніх умовах – це скумбрія. З неї вийде натуральна і смачна рибна закуска для всієї родини, яку можна подати на вечерю з вареною картоплею.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Гвоздика – 1,5 ч. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Скумбрія – 4 шт.
  • Сіль морська – 4 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати солону скумбрію в розсолі з цибулею. Влийте в каструлю воду, також всипте спеції, сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння, відразу зніміть з вогню і дайте йому охолонути. Потім додайте оцет і розмішайте.

Скумбрію наріжте шматками по 2-3 сантиметра завтовшки. Цибулю очистіть і наріжте кільцями.

Складіть скумбрію і цибулю в скляну банку.

Залийте рибу розсолом, маринадом і поставте в холодильник на 24 години.

Подавайте мариновану скумбрію разом з цибулею.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Страви з риби