З превеликим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом незвичайно смачною солоної скумбрії, приготовленої в цибулинні з чаєм. Рибка, приготована за цим рецептом, виходить з ідеальним поєднанням смаків, по-святковому красивою і яскравою. Сподобається всім любителям риби.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Скумбрія – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 1 л.
- Чай чорний – 2 ч. л.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – за смаком
- Коріандр – 1 ст. л.
- цибулиння – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати солону скумбрію в цибулинні з чаєм. У каструлю налийте холодну воду. Потім додайте цукровий пісок, сіль, чорний чай, цибулиння, суміш перців горошком, гвоздику, зерна коріандру і лавровий лист. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть 5-7 хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.
Потім свіжоморожену скумбрію очистити від плавників і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки. Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками.
Охолоджений маринад процідіть через дрібне сито. Підготуйте ємність і викладіть в неї тушки скумбрії. Зверху залийте процідженим маринадом.
Накрийте кришкою і поставте на 3 доби в холодильник.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і обсушити паперовими рушниками, нарізати на шматочки, викладіть на тарілку і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Страви з риби