Помідори в холодному розсолі можуть стояти до січня у холодному підвалі, на балконі або в холодильнику. Помідори виходять міцними і пряними.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Сіль – 60 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Часник – 3 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Кріп – 3 гілки
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати солоні помідори холодним способом легко! Зелень і помідори помити і обсушити.
На дно простерилізованій банки скласти зелень кропу, часник, лавровий лист і інші прянощі за смаком. Також можна при бажанні додати гірчицю зернами.
Помідори щільно утрамбувати в трилітрову банку.
Розчинити в холодній воді цукровий пісок і сіль, розмішати до розчинення кристалів.
Залити томати розсолом, він повинен повністю покривати плоди. Прикрити кришкою банку або зав’язати марлею. Залишити на 1 тиждень при кімнатній температурі, щоб томати забродили.
Потім прибрати в холодне місце. Якщо на поверхні заготовки з’явилася плівка, це нормально.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Помідори без оцту на зиму Помідори з цукром на зиму Солодкі помідори з часником Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори холодним способом