Хочу поділитися рецептом капустяної солянки без грибів на зиму. Для приготування зимової закуски використовуються прості і недорогі інгредієнти. Солянка при цьому виходить апетитною і прекрасно вас виручить, коли немає вільного часу на готування.
Інгредієнти: на 2 л.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морква – 500 гр.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Масло рослинне – 120 мл
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати солянку без грибів на зиму легко! Морква вимити під проточною водою і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці. Візьміть каструлю з товстим дном і налийте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть натерту моркву.
білокачанну капусту Нашаткуйте не надто дрібно, але і дрібно.
Нашатковану білокачанну капусту викладіть в каструлю, накрийте кришкою. Поставте на повільний вогонь і тушкуйте приблизно 35-40 хвилин.
За цей час овочі добре зменшаться в обсязі.
Помідори ретельно вимийте, обсушіть і наріжте часточками, видаливши плодоніжку. Надішліть їх в каструлю до інших овочів, посоліть за смаком і тушкуйте ще 25-30 хвилин.
Влийте столовий оцет, перемішайте і готуйте приблизно ще 10 хвилин. Поки солянка готується, ретельно помийте банки, а потім стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані, кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Найзручніше брати для закаток банки з закручуються кришками.
Гарячу капустяну солянку розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу. Охолоджені банки з солянкою приберіть в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Солянка Солянка з капусти