Солянка з болгарським перцем – смачна і апетитна закуска на зиму. Вона досить пряна і поживна, з яскравим ароматом і насиченим кольором. Просто пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 2 л.
- Капуста білоголова 3 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Сіль – 50 гр.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Як приготувати солянку на зиму з болгарським перцем? Перед готуванням всі овочі промиваємо водою і очищаємо. Тепер нашинкуем капусту невеликими смужками.
Цибулю і помідори нарізаємо невеликими кубиками, а моркву натираємо з допомогою великої терки.
Перець очищаємо від насіння і ріжемо його смужками.
Тепер обсмажуємо цибулю на рослинній олії. Коли він стане м’яким, додаємо моркву і смажимо до золотистого кольору.
Після цього додаємо перець, помідори, капусту, горошок перцю, сіль і воду. Доводимо масу до кипіння і вводимо капусту. Розмішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 40 хв.
Вливаємо оцет, варимо ще 5 хв. і розкладаємо в стерилізовані банки. Щільно закатуємо кришками, залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Салат з капусти і перцю на зиму Салат з капусти, перцю і помідорів на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Солянка Солянка без капусти Солянка з капусти