Рибна солянка – це суп, який відрізняється ситністю, густою консистенцією і наваристостью. Найчастіше в процесі приготування такого супу в якості основного компонента використовується свіжа риба, але в деяких випадках можна віддати перевагу консервованої.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Тріска – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 800 гр.
- Лосось – 300 гр.
- Огірки мариновані – 250 гр.
- Маслини – 100 гр.
- Оливки – 100 гр.
- Томатна паста – 300 гр.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Каперси – 60 гр.
- Вода – 4 л
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати рибну солянку, опускаємо нарізати великим кубиком рибу в каструлю з киплячою водою до готовності. Після цього виймаємо рибу з каструлі і проціджуємо бульйон.
Очищаємо цибулю, потім нарізаємо його півкільцями і відправляємо обсмажуватися на сковорідку, поки він не стане м’яким. Перед самою готовністю в сковорідку необхідно додати томатну пасту.
Беремо маслини і оливки. Їх необхідно нарізати кружечками і відправляємо в каструлю з рибним бульйоном. Каперси і огірки нарізаємо тонкою соломкою і також відправляємо в бульйон.
Після того, як бульйон закипить, відправляємо в каструлю тушкований цибулю з томатною пастою.
Останній етап – в бульйон відправляється риба, сіль і спеції. Знову доводимо вміст каструлі до кипіння, потім вимикаємо плиту. Даємо нашому гарячого страві настоятися півгодини. Тепер можна подавати до столу.
Рибна солянка Солянка без капусти Солянка з каперсами Солянка з маслинами