Представляємо вашій увазі страву, знайоме багатьом з дитинства – тушкована солянка, основвим інгредієнтом якого є капуста. Головне достоїнство страви – простота в приготуванні, а також безпрограшне поєднання основного інгредієнта, капусти, з м’ясом, морквою і цибулею.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 800 гр.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Бульйон або Вода – 1 л
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа для фаршу – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Нарізаємо м’ясо шматочками середнього розміру. Для приготування цієї страви краще всього брати м’ясо м’якше, наприклад, прекрасно підійде шийна частина.
Нарізане м’ясо відправляємо на сковорідку і обсмажуємо, поки воно не стане рум’яним. У процесі смаження додаємо сіль і спеції.
На іншу сковорідку кладемо натерту на середній тертці моркву і подрібнену цибулю.
Коли овочі стануть м’якими, вміст першої та другої сковорідки необхідно з’єднати і залишити тушкуватися на маленькому вогні.
В цей час займемося капустою. Її потрібно нашаткувати.
помідор Нарізаємо квадратиком середнього розміру і відправляємо його тушкуватися на окрему сковорідку разом з подрібненим часником.
Коли помідор стане м’яким, до нього додаємо томатну пасту, спеції, цукор, лавровий лист і бульйон.
Капусту з’єднайте з м’ясом і овочами, всі поливаємо соусом і тушкуємо, поки соус повністю не википить.
Солянка подається в гарячому вигляді з хлібом і зеленню.
Солянка Солянка з капусти Солянка збірна м'ясна класична Солянка зі свіжої капусти Солянка зі свіжої капусти зі свининою солянка М'ясна збірна без картоплі