Представляємо вашій увазі страву, знайоме багатьом з дитинства – тушкована солянка, основвим інгредієнтом якого є капуста. Головне достоїнство страви – простота в приготуванні, а також безпрограшне поєднання основного інгредієнта, капусти, з м’ясом, морквою і цибулею.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 800 гр.
  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Бульйон або Вода – 1 л
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для фаршу – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Нарізаємо м’ясо шматочками середнього розміру. Для приготування цієї страви краще всього брати м’ясо м’якше, наприклад, прекрасно підійде шийна частина.

Нарізане м’ясо відправляємо на сковорідку і обсмажуємо, поки воно не стане рум’яним. У процесі смаження додаємо сіль і спеції.

На іншу сковорідку кладемо натерту на середній тертці моркву і подрібнену цибулю.

Коли овочі стануть м’якими, вміст першої та другої сковорідки необхідно з’єднати і залишити тушкуватися на маленькому вогні.

В цей час займемося капустою. Її потрібно нашаткувати.

помідор Нарізаємо квадратиком середнього розміру і відправляємо його тушкуватися на окрему сковорідку разом з подрібненим часником.

Коли помідор стане м’яким, до нього додаємо томатну пасту, спеції, цукор, лавровий лист і бульйон.

Капусту з’єднайте з м’ясом і овочами, всі поливаємо соусом і тушкуємо, поки соус повністю не википить.

Солянка подається в гарячому вигляді з хлібом і зеленню.

Солянка Солянка з капусти Солянка збірна м'ясна класична Солянка зі свіжої капусти Солянка зі свіжої капусти зі свининою солянка М'ясна збірна без картоплі