Заготовлена за пропонованим рецептом солянка з грибами на зиму з томатним соусом буде у вас не тільки смачною закускою, але і хорошою основою для супу і рагу. Маючи заморожені гриби, ви зможете приготувати в будь-який час року. Рецепт простий. Кількість продуктів в рецепті розраховане на велику партію консервації.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Гриби – 3 кг
  • Капуста білоголова 3 кг
  • Помідори свіжі – 0.5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Томатна паста – 1 ст.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – 0.5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати солянку з грибами на зиму з томатним соусом, свіжі гриби переберіть, видаляючи все сміття, і замочіть в холодній воді на 30 хвилин, потім ретельно промийте і наріжте на тонкі скибочки або шматочки.

Нарізані гриби відваріть в підсоленій воді протягом 20 хвилин, потім відкиньте на друшляк.

У качанів капусти видалити зовнішні листя і нашаткуйте капусту тонкою соломкою або невеликими кубиками. Нарізану капусту трохи посоліть і перетріть рукою, щоб зменшилася в обсязі.

Свіжі помідори промийте і, видаливши плодоніжки і нарізати їх кубиками. За бажанням можете помідори очистити від шкірки і перекрутити на м’ясорубці.

Моркву почистіть, промийте і наріжте на середню терку.

Ріпчасту цибулю почистіть від лушпиння і наріжте на тонкі чверть кільця.

Для приготування солянки візьміть велику каструлю з товстим дном, налийте трохи олії і добре розігрійте його.

В цьому маслі протягом 10 хвилин посмажте подрібнені цибулю і моркву.

Потім перекладіть в каструлю нарізані капусту, помідори і відварені гриби. Додайте до овочів необхідну кількість солі, цукру, томатної пасти та інше масло. Все добре перемішайте.

Тушкуйте солянку з грибами на маленькому вогні і під закритою кришкою протягом 1,5 годин. До кінця готування влийте в каструлю столовий оцет і ще раз солянку перемішайте.

Поки солянка гаситься, добре промийте банки для заготівлі і кришки. Стерилізуйте Банки в духовці, а кришки прокип’ятіть.

Приготовану солянку расфасуйте по банкам і відразу закатайте. Банки переверніть на кришки, які щільно укутайте теплим покривалом і залиште на дві доби для пастеризації і подальшого охолодження.

Охолоджені банки з солянкою перенесіть на зберігання в прохолодне місце. У будь-який час можете відкрити баночку солянки і подати до столу у вигляді закуски або приготувати з неї суп або гарнір.

Приємного апетиту!

Грибний суп Салат з капусти, помідорів і цибулі на зиму Солянка Солянка без капусти Солянка без огурцов