Заготовлена за пропонованим рецептом солянка з грибами на зиму з томатним соусом буде у вас не тільки смачною закускою, але і хорошою основою для супу і рагу. Маючи заморожені гриби, ви зможете приготувати в будь-який час року. Рецепт простий. Кількість продуктів в рецепті розраховане на велику партію консервації.
Інгредієнти: на 4 л.
- Гриби – 3 кг
- Капуста білоголова 3 кг
- Помідори свіжі – 0.5 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Томатна паста – 1 ст.
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 0.5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати солянку з грибами на зиму з томатним соусом, свіжі гриби переберіть, видаляючи все сміття, і замочіть в холодній воді на 30 хвилин, потім ретельно промийте і наріжте на тонкі скибочки або шматочки.
Нарізані гриби відваріть в підсоленій воді протягом 20 хвилин, потім відкиньте на друшляк.
У качанів капусти видалити зовнішні листя і нашаткуйте капусту тонкою соломкою або невеликими кубиками. Нарізану капусту трохи посоліть і перетріть рукою, щоб зменшилася в обсязі.
Свіжі помідори промийте і, видаливши плодоніжки і нарізати їх кубиками. За бажанням можете помідори очистити від шкірки і перекрутити на м’ясорубці.
Моркву почистіть, промийте і наріжте на середню терку.
Ріпчасту цибулю почистіть від лушпиння і наріжте на тонкі чверть кільця.
Для приготування солянки візьміть велику каструлю з товстим дном, налийте трохи олії і добре розігрійте його.
В цьому маслі протягом 10 хвилин посмажте подрібнені цибулю і моркву.
Потім перекладіть в каструлю нарізані капусту, помідори і відварені гриби. Додайте до овочів необхідну кількість солі, цукру, томатної пасти та інше масло. Все добре перемішайте.
Тушкуйте солянку з грибами на маленькому вогні і під закритою кришкою протягом 1,5 годин. До кінця готування влийте в каструлю столовий оцет і ще раз солянку перемішайте.
Поки солянка гаситься, добре промийте банки для заготівлі і кришки. Стерилізуйте Банки в духовці, а кришки прокип’ятіть.
Приготовану солянку расфасуйте по банкам і відразу закатайте. Банки переверніть на кришки, які щільно укутайте теплим покривалом і залиште на дві доби для пастеризації і подальшого охолодження.
Охолоджені банки з солянкою перенесіть на зберігання в прохолодне місце. У будь-який час можете відкрити баночку солянки і подати до столу у вигляді закуски або приготувати з неї суп або гарнір.
Приємного апетиту!
Грибний суп Салат з капусти, помідорів і цибулі на зиму Солянка Солянка без капусти Солянка без огурцов