Рецептів капустяної солянки дуже багато. До неї крім капусти і овочів додають м’ясо, гриби або ковбасні вироби, і кожне таке блюдо смачно по-своєму. У цьому рецепті вам пропонується приготувати її з м’ясом, обсмажити всі інгредієнти і потім запекти в духовці. Блюдо різноманітить ваше домашнє меню і порадує своїм смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- М’ясо – 500 гр.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Гриби – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Огірки мариновані – 3 шт.
- Томатна паста – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сухарі панірувальні – 50 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати солянку з капусти з грибами і м’ясом в духовці, шматочок будь-якого м’яса (свинина, курка або яловичина) промийте під проточною водою, обсушіть серветкою і наріжте на невеликі шматочки.
Розігрійте на сковороді олію і обсмажте в ньому шматочки м’яса до легкої золотистої скоринки. До кінця смаження м’ясо посоліть за смаком.
Очищену цибулину наріжте чверть кільцями. Гриби (печериці) почистіть, промийте і поріжте на шматочки. В іншій сковорідці обсмажте гриби з цибулею до повного випарювання соку.
Мариновані огірки наріжте тонкими підлозі кружечками і покладіть в сковорідку до обсмажених грибів.
Потім до них покладіть ложку томатної пасти, пару лаврових листочків, горошини чорного перцю, налийте склянку чистої води, насипте сіль за смаком, перемішайте і тушкуйте все на невеликому вогні 20 хвилин.
Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, трохи посоліть і перетріть руками, щоб вона дала сік і зменшився в об’ємі.
Потім капусту обсмажте на окремій сковорідці і невеликій кількості рослинного масла.
Поки капуста смажиться, дрібно нашаткуйте другу цибулину, подрібніть на крупній тертці моркву і додати овочі до обсмаженої капусті. Покладіть до них так само столову ложку томатної пасти, налийте трохи води і тушкуйте до готовності капусти.
Деко або форму для випічки змастіть маслом і рівним шаром викладіть на нього половину тушкованої капусти з овочами.
Потім поверх капусти розкладіть обсмажене м’ясо і гриби з цибулею.
Решту тушковану капусту укладіть поверх грибів і м’яса. Потім солянку посипте панірувальними сухарями. Затекайте солянку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20–25 хвилин.
Солянка з капусти з грибами і м’ясом готова. Дайте їй трохи постояти в вимкненій духовці і потім подайте до столу.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без м'яса Солянка з грибами Солянка з капусти Солянка з капусти з томатною пастою солянка Овочева